Home About project Partners E-learning Instrument Glossary Multimedia Dissemination Contact

OptimTex multilingual glossary of terms

This Glossary is meant to offer the students support for learning key textile terms of the 6 educational modules in all the languages of the project.
LANGUAGETERMSvetova organizace dusevniho vlastnictvi (WIPO ? World Intellectual Property Organization)
EN
CZ
NL
PT
RO
SI
DEFINITIONSvetova organizace dusevniho vlastnictvi je jednou z 15 specializovanych agentur OSN. WIPO byla zrizena za Ucelem podpory a ochrany dusevniho vlastnictvi (IP ? Intellectual Property) na celem svete prostrednictvim spoluprace se zememi i mezinarodnimi organizacemi. Mezi cinnosti WIPO patri poradani f?r, na nichz se projednavaji a utvareji mezinarodni pravidla a zasady v oblasti dusevniho vlastnictvi, poskytovani globalnich sluzeb, ktere registruji a chrani dusevni vlastnictvi v ruznych zemich, reseni preshranicnich sporu v oblasti dusevniho vlastnictvi, pomoc pri propojovani systemu dusevniho vlastnictvi prostrednictvim jednotnych norem a infrastruktury a poskytovani obecne referencni databaze o vsech otazkach dusevniho vlastnictvi; to zahrnuje i poskytovani zprav a statistik o stavu ochrany dusevniho vlastnictvi nebo inovaci jak v celosvetovem meritku, tak v konkretnich zemich. WIPO rovnez spolupracuje s vladami, nevladnimi organizacemi a jednotlivci na vyuzivani dusevniho vlastnictvi pro socioekonomicky rozvoj. (https://en.wikipedia.org/wiki/World_Intellectual_Property_Organization)
PICTURE (optional)
Back



"This project has been funded with support from the European Commission"
This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.
............................................
@INCDTP - Bucharest 2021